星槎大学 国際交流センター センター長メッセージ|Seisa University International Center  Director message

国際交流イベント風景

Directors Message

Greetings,

We are now living in an increasingly borderless, global society. People and products are easily traversing across nations and thanks to the internet, knowledge and information is being rapidly passed around from one country to another. As a result, we become more and more aware of the differences between our nations; however, we at Seisa believe that it is through respecting and understanding those of varying backgrounds that we can finally learn to accept one another and become friends.

To this end, our university’s International Center was established in April of 2010 to promote and emphasize the importance of international dialogue. This center has not only been overseeing study programs at colleges abroad (e.g. the student exchange program with Seisa University’s sister school, Royal Thimphu College in Bhutan) but it has also been accepting foreign students from countries such as Myanmar, Bhutan, and Brazil, hosting international events such as the Seisa Africa Asia Bridge (SAAB) as well as symposiums and international collaborative research, and assisting students who desire to study overseas. Moreover, as Seisa gained approval to become a member of the United Nations Academic Impact in September 2015, we hope to put further effort into our international exchange-related activities.

Our greatest priority now is to inform more people of Seisa’s ongoing international efforts. Next, we would like everyone to join in. There is so much to learn and so many opportunities to make friends from all over. Welcome to the Seisa University International Center!

私たちは今、国境を超えたグローバル社会の中に生きています。人や物は、国の境を越えて流動的になり、知識や情報に至ってはインターネットの普及によって世界中を駆け巡っています。この様な状況の中で見えてくるのがそれぞれの国による様々な違いですが、それらを認め合って尊重し、互いに理解しすれば、国は異なっても仲間になることができます。

本学の国際交流センターは、こうした国際交流を推進するために、平成22(2010)年4月に設置されました。本センターでは、海外大学(姉妹校であるブータンのロイヤル・ティンプー・カレッジなど)での研修プログラムの実施、ブータンやミャンマーやブラジルなどからの外国人学生の受け入れ、星槎アフリカ・アジアブリッジなどの国際イベントやシンポジウムや国際共同研究の主催、学生の留学支援といった活動をしてきています。平成27(2015)年9月には国連アカデミックインパクト*の参加校に認定され、更なる国際交流活動の展開を担っていきたいと考えています。

まずはみなさん、星槎の国際交流を知って下さい。そして参加してみて下さい。
きっといろいろな国の友達ができることと思います。

ようこそ、星槎の国際交流へ!

細田 満和子 Miwako Hosoda
Seisa University International Center Director
星槎大学附属国際交流センター長
細田 満和子 - Miwako Hosoda -

● 国連アカデミックインパクト
 academic impact

© SEISA Group.